Donderdag 7 november is in Den Haag voor de vijfde keer de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector die methodes inzet om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken.
Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs als juryvoorzitter namens platform Wijzer in geldzaken uit aan Hanneke Geluk en Joffry Musch van online pensioenuitvoerder BeFrank.
Tijdens de finale streden vijf finalisten, te weten Achmea, a.s.r., BeFrank, MijnGeldzaken.nl en Vereniging Eigen Huis tegen elkaar voor de prijs. Zij waren geselecteerd uit 13 inzendingen.
Tijdens een pitch presenteerde de finalisten hun inzending aan de jury. Hierna maakte de jury haar keuze voor de beste inzending en de winnaar van “De PensioenWegwijzer 2019” bekend.
Voorzitter van de jury, Martin Flier: "Nadat we als juryleden onafhankelijk van elkaar een ranking maakte, bleven er twee eindfinalisten over: a.s.r. en BeFrank. Het juryberaad moest de uiteindelijke doorslag geven. Een enthousiaste presentatie, de mooie combinatie van online en offline contact met de deelnemers, het gebruik maken van de vertrouwensfunctie van de werkgever richting deelnemers en de originele gadgets waarover echt goed is nagedacht gaven de doorslag." De jury gaf BeFrank als aanbeveling om verder na te denken hoe hun succesvolle concept ook verder uitgerold kan worden richting partijen die geen klant zijn van BeFrank.
a.s.r. kreeg met het initiatief Ikdenkvooruit.nl de eervolle vermelding van de jury als tweede in de eindstrijd.
BeFrank gelooft als online pensioenuitvoerder in de combinatie van online én offline middelen om deelnemers te activeren. Nieuwe deelnemers ontvangen bij de start van de regeling een persoonlijke welkomstvideo. Hierin wordt uitgelegd welke keuzes een deelnemer heeft.
Op de persoonlijke pensioenpagina moedigt BeFrank deelnemers aan keuzes te maken en door te geven. Dit kan ook heel makkelijk via de app.
BeFrank gelooft ook in persoonlijk contact met deelnemers. Met een 'pensioendrempel' helpt BeFrank deelnemers letterlijk over de drempel heen te stappen. Ook zetten ze bijvoorbeeld een smoothiebar in om zoveel mogelijk deelnemers in te laten loggen op hun persoonlijke pensioenpagina en was er dit jaar een 'ijsjesactie' met hetzelfde doel.
Werkgevers worden uitgedaagd om samen met BeFrank werknemers in actie te krijgen, bijvoorbeeld door een target inlogpercentage af te spreken.
Naast de juryvoorzitter bestaat de jury uit een multidisciplinaire selectie wetenschappers vanuit de sociale psychologie, marketing, communicatie, pensioencommunicatie en gedragswetenschap:
Op 5, 6 en 7 november vond de negende editie plaats van de Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen kunnen consumenten zich op allerlei manieren (laten) informeren over hun eigen pensioen. De Pensioen3daagse omvat onder meer pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs stellen hun kantoren open voor pensioenvragen of organiseren webinars.
Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, Mijnpensioenoverzicht.nl, Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.
Bekijk op de website een overzicht van alle publieke activiteiten
Meer informatie over dit bericht:
Jelle Strikwerda, tel: 06 50 15 86 54.
pers@wijzeringeldzaken.nl, wijzeringeldzaken.nl/pers of X.com/wijzeringeld
Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om mensen in Nederland voor te bereiden op het maken van financiële keuzes. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en Nibud. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl