Pensioen3daagse Wijzer in Geldzaken 12, 13 en 14 november 2024
een initiatief van
Wijzer in geldzaken
U bent hier:Home>nieuws>Verover jij dit jaar de PensioenWegwijzer?
19 september 2024

Verover jij dit jaar de PensioenWegwijzer?

Met de invoering van de nieuwe pensioenwet is het nu meer dan ooit cruciaal om consumenten op een toegankelijke en effectieve manier te informeren over pensioenen en hen te begeleiden bij hun keuzes. De PensioenWegwijzer is een jaarlijkse prijs van Wijzer in geldzaken die organisaties aanmoedigt om succesvolle werkwijzen en ervaringen te delen, terwijl we de inzet en creativiteit binnen de sector vieren.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, selecteert de finalisten en kiest uiteindelijk de winnaar van de juryprijs. Op dinsdag 12 november, tijdens het openingssymposium van de Pensioen3daagse, pitchen de finalisten live op het podium hun meest innovatieve praktijkvoorbeelden. De uitreiking van zowel de jury- als de publieksprijs vindt dan plaats.

Vorig jaar, tijdens de Pensioen3daagse 2023, werd de juryprijs uitgereikt aan Pensioenfonds UWV en TKP Pensioen voor hun innovatieve campagne 'Heeft jouw partner straks genoeg?'. Gerjon Dol (TKP) nam de prijs in ontvangst namens beide organisaties. De jury prees de aanpak vanwege de focus op partners, in tegenstelling tot de gebruikelijke individuele benadering.

In gesprek met Gerjon Dol


Wat betekende het winnen van deze prijs voor jullie?

“Door het winnen van de PensioenWegwijzer staat het onderwerp Pensioen3daagse, en daarmee het ontwikkelen van initiatieven die bijdragen aan pensioenbewustzijn, hoger op de agenda. Daarnaast wordt het partnerpensioen nu structureel aangeboden binnen TKP. Bij drie fondsen staat het op de planning om deze campagne in te gaan zetten.”

Waarom zou een partij mee moeten doen aan de strijd om de PensioenWegwijzer?

“We zijn met z’n allen verantwoordelijk om de lat in de sector nog hoger te leggen. Je verzandt snel in de administratieve werkzaamheden, in wat er moet. Laten we met elkaar in het oog houden waar je het voor doet: deelnemers over 30 jaar een goed pensioen geven. Daarvoor moeten ze weten wat ze nu moeten doen. Laten we elkaar inspireren.”

Hebben jullie tips voor effectieve pensioencommunicatie?

“Ja! Zet in op duurzame gedragsverandering, en kijk verder dan alleen de kleur van de call-to-action-knop bijvoorbeeld. Gebruik gedragswetenschap en maak gebruik van de bestaande kennis in de pensioensector.”

Naast de juryprijs werd ook de PensioenWegwijzer Publieksprijs uitgereikt tijdens de Pensioen3daagse 2023. Deze prijs ging naar FIT (Financiële Inzicht Tool) van Pensioenfonds PGB en Yellowtail Conclusion. FIT biedt pensioendeelnemers een overzichtelijke financiële planning met persoonlijke context en werd door het aanwezige publiek bekroond vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en relevante informatie.

In gesprek met Yellowtail Conclusion


Wat betekende het winnen van deze prijs voor jullie?

“Het winnen van de prijs samen met PGB was een mooie bekroning van een samenwerkingstraject waarin we het leveren van toegevoegde waarde aan en voor deelnemers vooropstellen. Samen slaan we nog steeds de handen ineen om het financiële leven van deelnemers te verbeteren, doormiddel van goed overzicht en inzicht. Het winnen van de prijs gaf de bevestiging dat wij hier op een unieke manier in vooroplopen en echt een waardevolle bijdrage leveren aan deze missie. En in het kader van de nieuwe pensioentransitie is dit actueler dan ooit: deelnemers dienen goed, volledig en begrijpelijk inzicht te krijgen om de juiste keuzes te maken rondom hun pensioen.”

Waarom zouden collega’s uit de sector moeten deelnemen aan de PensioenWegwijzer?

“Het is nuttig om kennis binnen de sector met elkaar te delen. We willen tenslotte allemaal pensioencommunicatie beter en toegankelijker maken. Je wordt geprikkeld door innovatie en we worden er met z’n allen aan herinnert om alles te (blijven) doen voor de deelnemer. Naast dit gezamenlijke belang is het ook een goed moment om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega-bedrijven.”

Maakt jouw initiatief in 2024 kans op de PensioenWegwijzer? Meld deze dan nu aan!

Via de onderstaande link kun je jouw initiatief op onze website aanmelden. Vul het formulier in en je ontvangt daarna het inschrijfformulier. In oktober hoor jij of jouw initiatief is genomineerd voor deze bijzondere prijs. Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Femke Boerkamp, via info@wijzeringeldzaken.nl.

U bent hier:Home>nieuws>Verover jij dit jaar de PensioenWegwijzer?